compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 48 2-12 t/m 8-12
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Kinderfilms: waar moet je in nu naar toe?

Kinderfilms: waar moet je in nu naar toe?

Het is weer herfstvakantie en dat is traditioneel het moment om met je kinderen naar een kinderfilm te gaan. Ook dit jaar lijkt er meer aanbod dan ooit. Biosagenda.nl zet de keuzes op een rij.

Delen op facebook
Fijne herfstvakantie!

Fijne herfstvakantie!

We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Allereerst is daar het Cinekid-festival wat dit jaar plaats vindt van 17 tot en met 23 oktober. Na het festival gaat het festival altijd op tournee langs vele steden en dit jaar is dat niet anders. Op dit festival zie je kinderfilms die je anders niet zo snel in de bioscoop te zien zal krijgen.

Kijk op www.cinekid.nl voor het totale programma!

Ook is de herfstvakantie het moment dat er Sinterklaas-films gaan draaien. Dit jaar zijn het er twee waaronder één uit België: Ramon en het paard van Sinterklaas. Het paard van Sinterklaas reist met zijn verzorger Ramon over land vanuit Spanje. Het paard kan niet op de boot want anders wordt hij zeeziek. Als Sinterklaas van de boot komt ziet hij Ramon en het paard echter nergens. Waar zijn ze gebleven?

De tweede Sinterklaasfilm komt uit Nederland: De Club van Sinterklaas & De Verdwenen Schoentjes. Sinterklaas en de pieten komen er tot hun grote schrik achter dat de schoenen van de kinderen zijn verdwenen. Waar moeten nu de cadeautjes in? Misschien heeft Kornee Kwastenbroek er iets mee te maken!

Erg leuk en origineel is Phantom Boy: Leo is een 11-jarige jongen die onzichtbaar kan worden en kan vliegen. Samen met Alex, een politieagent die in een rolstoel zit, vormt hij een duo waarmee hij misdaad bestrijdt. Ze moeten New York zien te redden van de ondergang.

Leuk voor jonge kinderen en goed voor een flinke dosis nostalgie: "Keet & Koen en de speurtocht naar Bassie & Adriaan". Bassie en Adriaan worden ontvoerd door hun grote vijand De Baron. Aan Keet en Koen de taak om de clown en de acrobaat te redden. Maar dit blijkt moeilijker dan gedacht!

Deze film zal het laatste zijn wat Bassie & Adriaan zullen doen. Hierna nemen ze hun afscheid na zestig jaar in het artiestenvak.

Ook succesvol is Hotel Transylvania 2: De zaken in Hotel Transylvania lijken goed te gaan. Toch maakt Dracula zich zorgen over zijn kleinzoon Dennis, die half-vampier, half mens is. Hij toont nog geen kenmerken van een vampier. En dan komt ook nog zijn eigen vader Vlad naar het hotel.

In de categorie films die al een tijdje uit zijn: Inside Out, of in het Nederlands, Binnenstebuiten (NL): Deze film laat zien wat er gebeurt in het hoofd van de jonge Riley als ze halsoverkop moet verhuizen van een klein dorp naar het grote San Fransisco. De vijf emoties van het meisje, Joy, Fear, Anger, Disgust en Sadness, proberen haar zo goed en kwaad als ze kunnen door de nieuwe situatie heen te leiden. Maar terwijl Joy altijd de overhand had, krijgen de andere bewoners van Rileys hoofd nu een stuk meer te doen.

Onze redacteur gaf de film de volle vijf sterren: Hier lees je waarom!

En we sluiten af met een van de grootste filmhits van het jaar : Minions. Deze film is nu te zien de herfstvakantie is dan ook een uitgelezen kans om de film alsnog in de bioscoop te zien. De Minions bestaan al veel langer dan de mens. Door de eeuwen heen zijn ze altijd trouw geweest aan de grootste slechteriken. Het enige probleem was dat ze niet altijd even competent waren waardoor ze nu geen meesterschurk meer hebben om te dienen. En dus leiden de Minions een doelloos bestaan. Totdat drie dappere Minions het beu zijn en de wijde wereld in trekken om een nieuwe meester te vinden.

Wil je een overzicht van alle kinderfilms die momenteel in de bioscoop te zien zijn? Dat kan! Klik dan hier!

De herfstvakantie duurt dit jaar van 17 okt 2015 tot en met 25 okt 2015 voor de regio's Noord en Midden en voor de regio Zuid duurt deze van 24 okt 2015 tot en met 1 nov 2015.

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.