compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 50 13-12 t/m 19-12
WEB | mobiel
Aquaman - Film van de week
MENU
Home > Filmnieuws > King Kong in de spotlight

King Kong in de spotlight

Peter Jackson werkt mee aan King Kong DVD

8-8-2005 LOS ANGELES - Terwijl de opnames voor de remake King Kong de laatste fase in gaan, werkt Peter Jackson aan een DVD met uitgebreid bonusmateriaal, waaronder een ruim twee uur durende documentaire.

Delen op facebook

In december ziet de remake van de klassieke King Kong (1933) het levenslicht. De verwachtingen zijn hooggespannen. Sommige kenners zeggen dat de nieuwe King Kong in het rijtje films hoort dat van 2005 een succesvol filmjaar gaat maken. Dat wil heel wat zeggen, aangezien de zomer bijzonder matig verlopen is voor Hollywood.

De bioscooprelease wordt voorafgegaan door de uitgave van de klassieker uit 1933 op DVD. Het is voor het eerst dat de film op DVD te zien is. Behalve de originele film, zal de DVD de documentaire "RKO Production 601: The Making of Kong, the Eighth Wonder of the World" bevatten. Onderdeel van de documentaire is de mysterieuze verwijderde 'spider pit'-scène. Fans van de film hebben altijd gespeculeerd over het bestaan van de beelden, in de documentaire wordt het mysterie uitgelegd en wordt de scène gereconstrueerd. Volgens George Feltenstein, vice-president van Warner Bros, kunnen fans hun hart ophalen. 'Er is twee jaar gewerkt aan de DVD. Het feit dat deze net voor de bioscooprelease uitkomt, is puur toeval.'

Toeval of niet: het staat wel vast dat Peter Jackson bonusmateriaal zal verschaffen voor de DVD. Zijn remake komt vervolgens uit op 14 december in de VS. Een dag later is de film ook in de Nederlandse bioscopen te zien.


Links:
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.