compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 50 13-12 t/m 19-12
WEB | mobiel
Aquaman - Film van de week
MENU
Home > Filmnieuws > Kirch verkoopt vermaarde filmbibliotheek

Kirch verkoopt vermaarde filmbibliotheek

30-3-2004 MÜNCHEN - Het Duitse mediaconcern KirchMedia, eigendom van de voormalige mediabaron Leo Kirch, heeft afscheid moeten nemen van zijn internationale filmbibliotheek. EOS neemt de ongeveer 15.000 uur aan films en tv-series over, maakte de curator van het failliete KirchMedia maandag bekend.

Delen op facebook

EOS is eigendom van de Duitse tv- en filmproducent Jan Mojto. Financiële bijzonderheden zijn niet vrijgegeven. Vermoedelijk bedraagt het overnamebedrag enkele tientallen miljoenen euro.

Leo Kirch begon in 1956 zijn carrière in de mediawereld met de aankoop van de rechten op de Fellini-klassieker La Strada. Zijn eeuwige rivaal was het eveneens Duitse mediaconcern Bertelsmann. In 1999 maakte Kirch duidelijk beursaspiraties te hebben. Toen vormde hij een wirwar van bv's om in KirchGruppe, met drie dochterondernemingen. Een van die dochterbedrijven was KirchMedia, dat onder meer de tv-zenders DSF (sport) en N24 (nieuws) bezat.

Tot zijn ondergang twee jaar geleden behoorde Kirchs concern tot de absolute top in de Europese mediasector. Zo bezat Kirch onder andere de alleenrechten op de W.K. voetbal in 2002 en 2006. KirchMedia ging ten onder, toen de banken niet meer bereid bleken nieuw krediet te verstrekken. De afgelopen jaren zijn de activiteiten in delen verkocht. Tot de failliete boedel behoort nu nog onder meer de Duitse filmbibliotheek.


Links:
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.