compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 11 14-3 t/m 20-3
WEB | mobiel
Arctic - Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Klacht over Pathé naar NMa om 'Cool!'

Klacht over Pathé naar NMa om 'Cool!'

16-9-2004 DEN HAAG - Zorginstelling de Hoenderloo Groep heeft donderdag bij de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) een klacht ingediend tegen bioscoopketen Pathé. Volgens de instelling, financier van de film 'Cool!', zou Pathé misbruik maken van zijn machtspositie door de film niet te willen vertonen.

Delen op facebook

De film Cool! van Theo van Gogh is volgens de instelling gericht op jongeren. Afgelopen maandag ging de rolprent in première. Pathé, volgens de Hoenderloo Groep goed voor een marktaandeel van 35 procent, weigert de film echter omdat deze niet zou voldoen aan de kwaliteitsnormen.

De Hoenderloo Groep wil met de film aan zoveel mogelijk consumenten laten zien dat het de moeite waard is om in de jeugdzorg te investeren. Tevens wil de instelling laten zien dat probleemjongeren over veel talenten beschikken. De beoogde doelstellingen zijn in de grote steden nauwelijks te bereiken, omdat Pathé de film niet vertoont.

Pathé zei in een verklaring dat bij elke film een commerciële afweging wordt gemaakt. ''Dat geldt ook voor Cool!'', zei de woordvoerster. ''Wij zien niet in waarom wij in dit specifieke geval een uitzondering moeten maken. Wij vinden een klacht dan ook niet terecht. Voor ons gevoel hebben we niets verkeerds gedaan.''


Links:
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.