Deze website maakt gebruik van cookies
AKKOORD  Lees meer
compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 12 22-3 t/m 28-3
WEB | mobiel
Film van de week - Tomb Raider
MENU
Home > Filmnieuws > Klucht Mein Kampf in de maak

Klucht Mein Kampf in de maak

Oostenrijkse Mein Kampf met Hitler als mislukte jonge kunstenaar

25-4-2008 Volgend jaar komt de Oostenrijkse klucht Mein Kampf uit. De film is gebaseerd op een toneelstuk van de Hongaarse jood George Tabori. Hitler wordt neergezet als een mislukte kunstenaar die een kamer deelt met twee joden.

De Duitse producenten van Mein Kampf kondigen de film aan als een parabel van goed en kwaad, gemengd met een flinke dosis ironie. Mein Kampf verwijst hier niet naar het gelijknamige boek van Adolf Hitler, maar naar een boek dat zijn joodse kamergenoot schrijft.

Tabori was een belangrijke naoorlogse toneelschrijver die met zijn werk de strijd aanbond met het antisemitisme. Hij overleefde door in 1936 te vluchten naar Londen veel van zijn familieleden, die in concentratiekampen omkwamen.

Duitse komedies over Hitler zijn vrij zeldzaam. Serieuze en realistische verfilmingen zoals Der Untergang zijn gebruikelijker. Er is al wel eerder een komedie over Hitler uitgekomen, Mein Führer - Die wirklich wahrste Wahrheit über Adolf Hitler, waarin Hitler wordt neergezet als een bedplasser met erectieproblemen.


Links:
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.