compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 12 21-3 t/m 27-3
WEB | mobiel
Us - Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Klukkluk keert terug in Pipo-vervolg

Klukkluk keert terug in Pipo-vervolg

20-11-2003 AMSTERDAM - Als de eerste Pipo-film een succes wordt, komt er geheid een tweede deel. Ook bereidt de omroeporganisatie TROS een tv-serie met de illustere clown voor. Dat heeft regisseur Martin Lagestee dinsdag gezegd.

Delen op facebook

Het belangrijkste nieuws voor de generatie die is opgegroeid met de oude serie: indiaan Klukkluk keert terug in Pipo-film II. In de eerste film, die deze week in première gaat, ontbreekt de mallotige figuur, ooit legendarisch geworden door wijlen acteur Herbert Joeks.

De terugkeer van indiaan Klukkluk, in de oorspronkelijke serie de trouwe vleugeladjudant van Pipo, heeft overigens niets te maken met de kritiek die al veelvuldig is geuit over het ontbreken van het karakter in de eerste film. ''Dat was een bewuste keuze'', legt Lagestee uit. ''Klukkluk is wel bekend, maar in wezen maar een van de vele satellietfiguren in het verhaal. De serie heette niet voor niets Pipo, en niet Pipo & Klukkluk.''

Bovendien vonden de makers het een te groot risico om twee iconen uit de Nederlandse televisiegeschiedenis in één keer te laten herleven. ''De nieuwe Pipo is ontzettend goed, maar voor hetzelfde geld had het minder uitgepakt. Als dat in één keer met Pipo èn Klukkluk was gebeurd, was de film niet geworden wat iedereen er wel van verwacht. Nu kunnen we doorbouwen op de nieuwe Pipo-wereld die we in deel 1 hebben geschapen.''

De eerste Pipo-film, Pipo en de P-p-parelridder, draait vanaf donderdag in 120 Nederlandse en dertig Belgische bioscopen.

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.