compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 03 20-1 t/m 26-1
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Koning van Engeland keert na elf jaar terug in Hulst

Koning van Engeland keert na elf jaar terug in Hulst

De vroegere bioscoop Koning van Engeland in Hulst keert deze zomer na elf jaar terug aan de Houtmarkt. Met een restaurant, cocktailbar, bowlingbaan en clubzaal is het meer dan alleen een plek om films te kijken. Afgelopen vrijdag opende Koning van Engeland een pop-up bioscoop als voorproefje.

Delen op facebook
Zo gaat de nieuwe Koning van Engeland in Hulst eruit zien

Zo gaat de nieuwe Koning van Engeland in Hulst eruit zien

We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

De nieuwe Koning van Engeland krijgt vier bioscoopzalen, waarvan een ruimte ook dient als theaterzaal. De grootste zaal krijgt 150 stoelen, de kleinste tien. In de andere ruimten kunnen 99 en 60 mensen kijken naar een film. Koning van Engeland draait straks een mix van blockbusters, arthouse en filmhuisfilms.

Het entertainmentcentrum, zoals Koning van Engeland zichzelf noemt, komt op dezelfde plek als waar hij elf jaar geleden zat. Een deel van het gebouw is gerenoveerd en de voorkant van het gebouw is gesloopt en wordt opnieuw gebouwd. Koning van Engeland had volgens de originele plannen al open moeten zijn, maar de bouw liep vertraging op door het faillisement van de ontwikkelaar en vondsten van asbest en archeologische resten. Paul Morres en zijn vrouw Colette zijn de nieuwe exploitanten van Koning van Engeland. Hij gelooft dat de Koning dit keer wel een blijvertje is: ,,De vorige eigenaren verhuisden de bioscoop naar Terneuzen, omdat daar meer mensen wonen. Dat was mismanagement want Terneuzen kent geen filmcultuur zoals in Hulst en de mensen gingen bijvoorbeeld in Antwerpen naar de bioscoop, niet in Terneuzen."pop-up bios
Om het publiek alvast een voorproefje te geven van de nieuwe Koning van Engeland, opende aan de Steenstraat in Hulst afgelopen vrijdag een pop-up bioscoop. Hier worden zes maanden lang films gedraaid in een zaal met vijftig stoelen uit de oude Koning. Dat idee ontstont pas zes weken geleden naar aanleiding van de pop-up winkel van bioscoopketen Pathé op Utrecht Centraal. Morres: ,,Zo weten de mensen in Hulst wat ze van de nieuwe Koning in Engeland kunnen verwachten. Er zijn Blu-ray films te zien, films die ongeveer drie maanden geleden in bioscopen te zien waren. We draaien ook filmhuis films, Nederlandse producties, kinderfilms en documentaires. We kijken wat populair is in de pop-up bioscoop en passen het programma in Koning van Engeland daarop aan."

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.