compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 22 30-5 t/m 5-6
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Koninginnen (NL en ES) op bezoek ASFF 2024

Koninginnen (NL en ES) op bezoek ASFF 2024

Amsterdam Spanish Film Festival duurt tot

Koningin Letizia van Spanje en Koningin Máxima van Nederland bezochten de tiende jubileumeditie van het Amsterdam Spanish Film Festival (ASFF) donderdagochtend. Het festival duurt tot en met 21 april 2024.

Delen op facebook
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Ter herdenking van een decennium van culturele uitwisseling tussen Spanje en Nederland namen Hare Majesteit Koningin Máxima van Nederland en Hare Majesteit Koningin Letizia van Spanje deel aan het Educatieve Programma van het ASFF, tijdens de vertoning van Campeonex met 500 studenten, samen met regisseur Javier Fesser.Vervolgd door een Feestelijk Colloquium om een decennium van Spaanse Cinema in Nederland te belichten en de impact van het festival op de promotie van de Spaanse cinema in Nederland.

Koninginnen (NL en ES) op bezoek ASFF 2024

Koninginnen (NL en ES) op bezoek ASFF 2024"We zijn vereerd om Hare Majesteiten Koningin Máxima en Koningin Letizia te mogen verwelkomen op het Amsterdam Spanish Film Festival", aldus Virginia Pablos, directeur van het Amsterdam Spanish Film Festival. "We zijn enorm trots op het werk dat we gedurende de jaren hebben verricht om een diverse selectie Spaanse films samen te stellen. We kunnen niet blijer zijn met de erkenning en steun van de Spaanse en Nederlandse koninklijke huizen ter ere van ons tiende jubileum.Festival details

● Festivaldata: 12-21 april 2024
● Locaties: Amsterdam: Tuschinski, Eye, Lab111, Het Documentaire Paviljoen + locaties in Amstelveen (Cinema Amstelveen) & Haarlem (Filmkoepel)

Het festival bestaat uit zorgvuldig geselecteerde films uit verschillende genres, die de ware variëteit van de Spaanse cinema weergeven. Bij het ASFF zullen in totaal 18 films vertoond worden, waaronder exclusieve premières en Q&A-sessies met enkele van de grootste talenten op het gebied van film en muziek van het land.

Festival Highlights


Speciaal evenement: "On the Go"
Zaterdag 20 April 19:30 - EYE FILM MUSEUM

OMAR AYUSO,, bekende acteur uit Netflix's "Elite", en regisseur JULIA DE CASTRO, zullen hun nieuwe film, "ON THE GO", presenteren. On the Go is een verhaal van twee onwaarschijnlijke personages die samen op reis gaan. De film belicht LGBTQIA+ thema's, terwijl Milagros een zorgeloze jeugd beleeft in haar laatste jaren van vruchtbaarheid, zoekt Jonathan troost in Grindr om zijn verlatingsangst te overwinnen. Een waanzinnige roadmovie vol muziek, waarin een mysterieuze zeemeermin de koers van de reis zal bepalen.

Afsluitende avond: "This Excessive Ambition"
Zondag 21 April 20:30 - PATHE TUSCHINSKI
Voor de afsluiting van het festival zullen opkomend talent en Latin Grammy-winnaar, C. TANGANA, en de regisseurs Santos Bacana, Cris Trenas en Rogelio González de documentaire film "This Excessive Ambition" presenteren. Na het succes van zijn eerste album staat C. Tangana voor de uitdaging om de meest ambitieuze tour van zijn carrière te creëren en het concept van live optredens te revolutioneren. 'Esta “ambición desmedida” is een reis die de artiest meer dan vier jaar heeft gevolgd. Van de genesis van het album in Cuba tot de conceptualisering van de show, de vijandigheid van de onderhandelingen, de repetities, de ongemakkelijke gesprekken, de meest intieme vieringen en de maalstroom van concerten in heel Spanje en Latijns-Amerika.

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.