compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 12 21-3 t/m 27-3
WEB | mobiel
Us - Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Koninklijke onderscheiding voor 007

Koninklijke onderscheiding voor 007

22-7-2003 De van oorsprong Ierse acteur Pierce Brosnan heeft zaterdag een koninklijke onderscheiding ontvangen, zo meldt de BBC. Het is een onderscheiding voor buitenlanders die een speciale bijdrage leveren aan de Engelse cultuur.

Delen op facebook

Brosnan (50) kreeg de Order of the British Empire (OBE) van de Britse ambassadeur in de Ierse hoofdstad Dublin. De acteur speelde James Bond in de laatste vier films over de filmheld. 'Pierce Brosnan weet thuis in Ierland, hier in Groot-Brittannië en overal in de wereld zijn publiek te Boeien', zei minister van buitenlandse zaken Jack Straw, die het nieuws maandag bekendmaakte. 'Als 007 in de laatste vier Bond-films heeft hij stijl en glamour toegevoegd aan het imago van Groot-Brittannië in het buitenland.' Straw loofde ook de maatschappelijke betrokkenheid van Brosnan, die zich onder meer inzet voor UNICEF.

Brosnan werd geboren in het Ierse plaatsje County Mead, maar verhuisde op jonge leeftijd naar Engeland. In 1995 speelde hij voor het eerst de rol van James Bond in de film GoldenEye. Daarna volgden Tomorrow Never Dies (1997), The World Is Not Enough (1999) en Die Another Day (2002).


Links:
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.