compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 29 18-7 t/m 24-7
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Kortefilm festival Tegenstroom Filmfestival

Kortefilm festival Tegenstroom Filmfestival

Terneuzen staat van 8 t/m 11 mei in het teken van het Filmfestival Tegenstroom. Op het festival is de absolute top te zien op het gebied van korte films dat het afgelopen jaar in Nederland, Vlaanderen en Zeeland is geproduceerd.

Delen op facebook
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Van prikkelende documentaires tot scherpe, heftige, grappige en ontroerende fictieverhalen. Het kleinschalige festival is een feest van ontmoeting, veel filmmakers zijn zelf aanwezig voor Q&A’s bij de vertoningen, borrels en andere ontmoetingsmomenten en daar bovenop zijn er masterclasses met filmmakers, scriptdokters, regisseurs en producenten die zowel spontaan binnenlopend publiek als de serieuze filmmaker een prikkelende ervaring bieden.Master Gene Bervoets

Master van het festival is acteur Gene Bervoets. Samen met Frank van Passel (regisseur Moresnet, geselecteerd voor Canneséries 2024), Dirk De Lille (Paradiso Filmed Entertainment), Xavier Rombaut (Polar Bear) Annemiek van der Hell (Windmill Film) en Danny Elsen (D.O.P.) en moderator Signe Zeilich-Jensen gaat hij tijdens een symposium op donderdag 9 mei in op de verschillen tussen werken in Vlaanderen en Nederland en de stap van film naar series en hoe dit alles beter zou kunnen en moeten.

Kortefilm festival Tegenstroom Filmfestival

Kortefilm festival Tegenstroom FilmfestivalGasten

Naast Master Gene Bervoets zijn er nog meer prominente gasten die een bijdrage aan het festival leveren door hun vakkennis te delen. Hugo Metsers gaat tijdens zijn masterclass in op de verhouding tussen regie en acteren, editor Peter Alderliesten vertelt over de ins en outs van zijn werk, script coach Jet Kragt geeft een masterclass over wat er komt kijken bij script schrijven en script doctor van internationale faam Rachel O'Flanagan geeft een masterclass over script schrijven én script doctoring.Als kers op de taart is er de in Nederland wat onbekende bekende Vlaming Jean Paul van Bendegem (filosoof-wiskundige); hij neemt het publiek met zijn kenmerkende gevoel voor humor mee in zijn kijk op films in de masterclass ‘Een filosoof kijkt films!’. Je zult nooit meer op dezelfde manier naar films kijken.

Tickets voor zowel masterclasses als filmvoorstellingen zijn te koop via iff-tegenstroom.com. Hier staat ook alle praktische info over het festival.


Links:
  1. Filmfestival Tegenstroom
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.