compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 50 13-12 t/m 19-12
WEB | mobiel
Aquaman - Film van de week
MENU
Home > Filmnieuws > Krant publiceert artikelen Sean Penn

Krant publiceert artikelen Sean Penn

16-1-2004 SAN FRANCISCO - Acteur Sean Penn heeft voor de San Francisco Chronicle een flink artikel geschreven over zijn bezoek aan Irak in november. Het stuk werd woensdag gepubliceerd. Dat meldde de BBC donderdag.

Delen op facebook

Penn kreeg van de uitgever van de San Francisco Chronicle toestemming om voor de krant naar Irak te gaan. Het was de tweede keer dat Penn in dat land was. Hij bezocht Irak eerder in december 2002.

In de 4.500 woorden tellende reportage schrijft Penn dat Irak een brandhaard is en dat beroving, moord, ontvoeringen en verkrachting aan de orde van de dag zijn. ''Voor de mensen en kinderen in Bagdad en voor de interventiemacht zijn de oproer en het volslagen gebrek aan wetten een constante en reële bedreiging'', schrijft hij.

Volgens de uitgever van de krant kreeg Penn het normale freelance-tarief voor zijn verhalen en kreeg hij geen onkostenvergoeding. Het tweede artikel van Penn over Irak wordt donderdag gepubliceerd.

Penn is momenteel in de bioscoop te zien in de film Mystic River. Hij had onder meer rollen in I Am Sam, The Game en The Falcon and the Snowman. Hij was in de jaren '80 korte tijd getrouwd met zangeres Madonna. (ANP)


Links:
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.