compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 07 14-2 t/m 20-2
WEB | mobiel
Verliefd op Cuba
MENU
Home > Filmnieuws > Kristallen Film voor Liefde is aardappelen

Kristallen Film voor Liefde is aardappelen

30-10-2017 De documentaire Liefde is aardappelen is sinds 12 oktober door meer dan 10.000 bezoekers in de bioscoop gezien. De Kristallen Film is vanmiddag uitgereikt aan regisseur Aliona van der Horst en producenten Frank van den Engel en Julia van Schieveen in Filmtheater Rialto, Utrecht.

Kristallen Film voor Liefde is aardappelen

Kristallen Film voor Liefde is aardappelen

Liefde is aardappelen is een documentaire van regisseur Aliona van der Horst (Boris Ryzhy), geproduceerd door Zeppers Film en tot stand gekomen met steun van het Nederlands Filmfonds, Mediafonds, CoBO Fonds, Wilhemina E. Jansen Fonds en het Abraham Tuschinski Fonds. LIEFDE IS AARDAPPELEN wordt gedistribueerd door Periscoop Film en is nog in 15 filmtheaters in Nederland te zien.

Regisseur Aliona van der Horst over het behalen van de Kristallen Film: “LIEFDE IS AARDAPPELEN heeft geen enkel ingrediënt in zich dat dit bioscoopsucces van te voren had kunnen verklaren: de regisseur is geen BN'er en het is geen documentaire over een bij voorbaat populair onderwerp zoals sport, topkoks of dieren. En dat sterkt mij in de overtuiging dat er dus wel degelijk een publiek is voor een film die alleen gemaakt is omdat hij móest worden gemaakt. Ik wil dan ook een hart onder de riem steken bij mijn collega filmmakers: laat je niet verleiden om een onderwerp te kiezen dat populair is, maar volg je passie. Díe energie zal mensen naar de bioscoop trekken."

Film Awards

De Gouden Film, Platina Film en Diamanten Film worden door het Nederlands Film Festival en het Nederlands Filmfonds toegekend wanneer er voor een Nederlandse film tijdens de roulatie respectievelijk 100.000, 400.000 en 1.000.000 bioscoopkaartjes zijn verkocht. De Kristallen Film wordt uitgereikt aan Nederlandse documentaires die 10.000 bioscoopbezoekers hebben getrokken.

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.