compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 22 30-5 t/m 5-6
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Kristallen Film voor Vogels kun je niet melken

Kristallen Film voor Vogels kun je niet melken

De documentaire Vogels kun je niet melken van regisseur Barbara Makkinga heeft 10.000 bezoekers gehaald. De documentaire laat het kwetsbare Friese leefgebied zien van de grutto's die volop aanwezig zijn bij boer Bote de Boer.

We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Waar boer Bote de voorkeur heeft voor het behoud van deze weidevogels, houden zijn zonen het liever bij koeien.Boer Bote werd vooraf de filmvoorstelling verrast met de uitreiking van de derde Kristallen Film van dit jaar die hij uit handen ontving van Barbara Makkinga in bioscoop CineSneek. De Kristallen Film Award is een initiatief van het Nederlands Film Festival, met ondersteuning van het Nederlands Filmfonds en het Abraham Tuschinski Fonds.

Kristallen Film voor Vogels kun je niet melken

Kristallen Film voor Vogels kun je niet melkenOver de film
Elk jaar kijkt zuivelboer Bote de Boer uit Tjerkwerd Súdwest-Fryslân reikhalzend uit naar de komst van de grutto. In heel Friesland laat deze weidevogel zich nauwelijks nog zien, maar bij hem blijft hij komen, in groten getale zelfs. Ook dit jaar heeft hij weer alles in gereedheid gebracht voor hun komst. Het grondwater staat hoog, de drasplassen zijn aangelegd. En het ouderwetse weidegras zit bomvol kruiden en insecten, precies zoals de grutto's het graag hebben.Bote wordt geroemd om zijn goede zorgen voor de weidevogels. De laatste parel van Friesland wordt zijn boerderij genoemd. Een waar vogelparadijs. Bote's zonen kopen weinig voor deze benamingen. Bij hen komen de koeien op de eerste plaats. Dat ouderwetse weidegras mag dan goed zijn voor weidevogels, de koeien presteren er niet zo goed op. En dat zouden ze heel erg graag anders zien.
Over de productie  
Barbara Makkinga regisseerde Vogels kun je niet melken en Katja Schoondergang schreef het scenario. De documentaire is geproduceerd door Witfilm in coproductie met omroep Human. Met steun van het Nederlands Filmfonds, Netherlands Film Production Incentive, NPO-fonds en CoBO is de film gerealiseerd. Vogels kun je niet melken draait in geselecteerde filmtheaters.

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.