compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 42 17-10 t/m 23-10
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Kuifje in 3D en eerder in Europa dan in VS

Kuifje in 3D en eerder in Europa dan in VS

Stripverfilming van Spielberg eind 2011 in de bioscoop

29-5-2009 De releasedata van The Adventures of Tintin: Secret of the Unicorn zijn bekendgemaakt door Paramount Pictures en Sony Pictures Entertainment. De film komt wordt hoogst ongebruikelijk veel eerder uitgebracht in Europa dan in de Verenigde Staten.

Delen op facebook

De studio's maakten naast de releasedata bekend dat de film over de populaire stripheld met 3D-technieken zal gebeuren. Volgens ingewijden is er lang gewikt en gewogen, voordat besloten werd dat 3D animaties het beste resultaat zouden opleveren.

Opvallend genoeg zal The Adventures of Tintin: Secret of the Unicorn veel eerder te zien zijn in Europa dan Azië, de VS, Engeland en andere Engelssprekende territoria. Sony Pictures ontfermt zich over de Europese markt en brengt 'Kuifje' daar al eind oktober / begin november uit. De rest van de wereld moet van Paramount Pictures twee maanden langer wachten tot eind december. Het geeft aan dat de studio's verwachten dat Kuifje beter zal aanslaan in Europa dan elders in de wereld.

De film van Steven Spielberg wordt de eerste film in een reeks, waarvan het tweede deel geregisseerd wordt door Peter Jackson. Het eerste deel is gebaseerd op het elfde stripboek van Kuifje, waarin de jonge reporter een kaart vindt in de mast van een miniatuurschip. Het brengt hem op het spoort van het schip 'De Eenhoorn'.

De stemmen van de Engelse versie zijn al bekend. Jamie Bell neemt de stem van Kuifje voor zijn rekening. Andere acteurs die getekend hebben zijn Daniel Craig (Casino Royale), Andy Serkis (Gollum in The Lord of the Rings), Simon Pegg en Nick Frost (speelden beiden in Shaun of the Dead).


Links:
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.