compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 50 13-12 t/m 19-12
WEB | mobiel
Aquaman - Film van de week
MENU
Home > Filmnieuws > Leef! is openingsfilm Nederlands Filmfestival

Leef! is openingsfilm Nederlands Filmfestival

Festival op 28 september van start

16-6-2005 Het Nederlands Film Festival opent de jubileumeditie met Leef!, de nieuwe speelfilm van drievoudig Gouden Kalfwinnaar Willem van de Sande Bakhuyzen. De wereldpremière vindt plaats op woensdagavond 28 september in de Stadsschouwburg van Utrecht. Tegelijkertijd presenteert het festival de film als publieksopening in meerdere Utrechtse bioscoopzalen.

Delen op facebook

Het scenario van Leef! is van de hand van de veelbekroonde scenarioschrijfster Maria Goos. De film vertelt het verhaal van Anna (drievoudig Gouden Kalfwinnaar Monic Hendrickx), een levenslustige vrouw van begin veertig, die voorzichtig de pen weer pakt die ze 25 jaar daarvoor aan de wilgen heeft gehangen. Terwijl ze haar verhaal schrijft, moet ze gebeurtenissen uit het verleden onder ogen zien die haar altijd hebben tegengehouden om voluit te leven. Ook van de beslommeringen van nu, haar rol in het gezin, de relatie met haar moeder, moet ze zich bevrijden om de vrouw te worden die ze allang was, maar niet durfde te zijn.

Festivaldirecteur Doreen Boonekamp: 'Willem van de Sande Bakhuyzen en Maria Goos hebben opnieuw een schitterende en indringende kwaliteitsfilm afgeleverd en ik ben er trots op om met Leef! het 25-jarig jubileum te mogen starten'.

Willem van de Sande Bakhuyzen en Maria Goos maakten eerder samen de speelfilms Cloaca (2003) en Familie (2001). Onlangs regisseerde van de Sande Bakhuyzen de familiefilm Lepel (2004) en momenteel is hij bezig met opnames voor de Giphart-verfilming "Ik omhels je met duizend armen".

Naast hoofdrolspelers Monic Hendrickx en Peter Blok spelen Anne Wil Blankers, Tanja Jess, Sarah Jonker, Roos Ouwehand en Sophie van Winden een rol in Leef!.

Het 25e Nederlands Film Festival vindt plaats van 28 september tot en met 7 oktober 2005.


Links:
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.