compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 50 13-12 t/m 19-12
WEB | mobiel
Aquaman - Film van de week
MENU
Home > Filmnieuws > Leven crimineel Klaas Bruinsma verfilmd

Leven crimineel Klaas Bruinsma verfilmd

14-6-2003 De titel van de film die binnenkort over het leven van Klaas Bruinsma wordt gemaakt luidt 'De Dominee'. De opnames van de biografie over de 'Nederlandse godfather' gaan in september beginnen. Dat heeft producent Theorema Films vrijdag bekendgemaakt.

Delen op facebook

Klaas Bruinsma leidde eind jaren '80 het grootste en meest gewelddadige misdaadsyndicaat dat ooit in Nederland actief was. Zijn groep had divisies voor moord, drugs en beleggingen. In het gangstermilieu had Bruinsma de bijnaam 'De Dominee' omdat hij altijd in het zwart gekleed ging en de neiging had iedereen de les te lezen. In juni 1991 werd hij op 37-jarige leeftijd voor het Hilton Hotel in Amsterdam geliquideerd.

De hoofdrollen in De Dominee worden vertolkt door Frank Lammers, Chantal Janzen en Johnny de Mol. De titelrol wordt gespeeld door Peter Paul Muller. Muller verwierf vooral bekendheid met zijn rol als de onzekere macho Mark in de serie All Stars. Binnenkort is hij in de bioscopen te zien in de verfilming van De Passievrucht van Karel Glastra van Loon.

De kosten van 'De Dominee' bedragen 3,3 miljoen euro. De film wordt mede gefinancierd door een Luxemburgse en een Engelse coproducent. De opnames vinden ook deels plaats in die twee landen. De regie ligt in handen van Gerrard Verhage, die op dit moment ook werkt aan de verfilming van Willem Frederik Hermans' roman "Nooit meer slapen". Verhage schreef ook het scenario.


Links:
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.