compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 23 4-6 t/m 10-6
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Lezers Volkskrant kiezen beste films 2007

Lezers Volkskrant kiezen beste films 2007

Das Leben der Anderen overtuigende winnaar

De Volkskrant besteedt vandaag veel aandacht aan films. Als bijlage is een filmfestivalspecial over het International Film Festival Rotterdam bij de krant gevoegd. Op de filmpagina's van de krant zelf wordt teruggekeken op het filmjaar 2007.

Delen op facebook
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Lezers van de Volkskrant hebben hun favoriete film van 2007 kenbaar gemaakt. Met afstand is Das Leben der Anderen verkozen tot beste film van vorig jaar. De uitslag is niet heel verrassend: de Oscarwinnende film van Florian Henckel von Donnersmarck stond wekenlang in de top 20 bestbezochte films en wordt zelfs nu nog gedraaid in verschillende zalen.

Met ruim twaalf duizend stemmen hield 'Das Leben' de nummer twee, Pan's Labyrinth ver achter zich. De film van Guillermo del Toro kreeg 5384 stemmen. Derde beste film en tevens beste Nederlandse film werd Alles is liefde van Joram Lürsen.

Ook de redacteurs van de Volkskrant hebben hun toplijstjes samengesteld. Gouden Palm-winnaar 4 maanden, 3 weken en 2 dagen van de Roemeense regisseur Cristian Mungiu werd door de meeste redacteurs als beste film aangewezen. Het Franse The Diving Bell and the Butterfly werd een goede tweede. Beste Nederlandse films waren volgens de redactie Alles is liefde en Wolfsbergen.


Links:
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.