Deze website maakt gebruik van cookies
AKKOORD  Lees meer
compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 11 15-3 t/m 21-3
WEB | mobiel
Film van de week - Tomb Raider
MENU
Home > Filmnieuws > Lionsgate verkrijgt fillmrechten The Hunger Games

Lionsgate verkrijgt fillmrechten The Hunger Games

Filmtrilogie à la Twilight ligt in het verschiet

18-3-2009 Lionsgate heeft mogelijk de sleutel tot een nieuwe succesvolle filmtrilogie in handen gekregen. De filmmaatschappij heeft de rechten van het boek 'The Hunger Games' verkregen.

De futuristische roman 'The "Hunger Games"' van schrijfster Suzanne Collins is het eerste deel van een trilogie over de zestienjarige Katniss Everdeen, die in een post-apocalyptische wereld leeft. Een wrede dictator regeert over de samenleving en organiseert een keer per jaar de 'Hunger Games', waarin een jongen en een meisje het tegen elkaar opnemen tot de dood erop volgt.

Het boek is al in 26 landen verkocht en wordt zeker gevolgd door twee sequels, die afhankelijk van het succes ook verfilmd zullen worden. Suzanne Collins zal zelf het script schrijven op basis van haar boek. De film wordt geproduceerd door Nina Jacobson.

Volgens een zegsman van Lionsgate heeft het boek precies de elementen die de filmstudio nodigt heeft: vernuft, jeugdigheid en spanning. Met de verkregen filmrechten heeft de studio mogelijk een serie in de hand die hetzelfde jonge publiek aanspreekt als Twilight.

De film staat momenteel gepland voor een release in 2011.


Links:
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.