compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 12 21-3 t/m 27-3
WEB | mobiel
Us - Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Lucas' laatste wereldwijd succes

Lucas' laatste wereldwijd succes

Kosten van de film al driedubbel gedekt

31-5-2005 LOS ANGELES - De derde episode van de Star Wars sage heeft ondanks stevige competitie in de VS en het warme weer in Europa masssaal bezoekers getrokken.

Delen op facebook

In het openingsweekend in de VS was "Star Wars III: Revenge of the Sith" in een felle strijd verwikkeld met twee andere kaskrakers. Samen met The Longest Yard en Madagascar streed de film om de eerste plaats in de Amerikaanse boxoffices. Verrassend genoeg kwam op vrijdag The Longest Yard als hoogst genoteerde film binnen. 'Sith' maakte op zaterdag de schade goed en schoot in de week erna de hoogte in naar momenteel $217 miljoen. De andere twee films bleven steken op een respectabele $60 miljoen.
In Nederland was Star Wars III meteen de onbetwiste nummer 1. Met een opbrengst van €610 duizend, werd de opbrengst van Kingdom of Heaven (€120 duizend) een lachertje.
Meest opvallende inkomsten voor de film komen uit Korea, waar de film een indrukwekkende $4 miljoen heeft opgebracht in de eerste dagen.
In middels heeft de film wereldwijd een bedrag rond de $300 miljoen binnengehaald. Daarmee zijn de kosten van $115 miljoen ruimschoots gedekt. Voor distributeur Fox zijn de startinkomsten de op een na hoogste ooit. Alleen The Day After Tomorrow haalde nog meer binnen.


Links:
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.