compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 03 17-1 t/m 23-1
WEB | mobiel
Mary Queen of Scots
MENU
Home > Filmnieuws > Lux Nijmegen beste filmtheater

Lux Nijmegen beste filmtheater

Cinecenter Amsterdam grijpt mis

21-1-2005 Sinds het voorjaar van 2004 loopt op Cinema.nl, de filmsite van de Volkskrant en de VPRO, de verkiezing van het beste filmtheater van Nederland.

Delen op facebook

Duizenden stemmen zijn er binnengekomen voor de verkiezing. Helaas bleek na een eerste telling dat er door de online mogelijkheid van stemmen fraude was gepleegd. Iemand had het Amsterdamse Cinecenter extreem vaak hele hoge cijfers gegeven en de andere bioscopen juist heel laag beoordeeld. Na verwijdering van de frauduleuze stemmen kwam er een evenwichtigere uitslag tot stand en kwam Lux Nijmegen op 1 terecht.
Het filmtheater wordt gewaardeerd om de gemoedelijke sfeer, het café, het moderne gebouw, het geluid en het filmaanbod. Ook bij andere filmtheaters, zoals het De Filmschuur in Haarlem, Filmhuis Den Haag, De Keizer in Deventer en Lumen in Delft wordt comfort gewaardeerd. Achterafzaaltjes en krakkemikkige stoeltjes hebben hun charme verloren; ook de arthouse-bioscoopbezoeker wenst gemak. Helaas vertaalt de hoge waardering zich niet in een evenredige omzet van de filmhuizen. Zo zit Lux Nijmegen momenteel in grote financiële problemen.
Best bezochte film was overigens niet eens een echte arthouse-film. The Lord of the Rings: The Two Towers was de best bezochte film.

De top vijf ziet er als volgt uit:
1. Lux, Nijmegen (8,5)
2. Filmschuur, Haarlem (8,4)
3. Lumen, Delft (8,3)
4. Filmhuis De Keizer, Deventer (8,2)
5. Filmhuis Den Haag (8,2)


Links:
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.