compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 12 21-3 t/m 27-3
WEB | mobiel
Us - Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Makers South Park schrijven musical

Makers South Park schrijven musical

22-6-2006 Tery Parker en Matt Stone, de makers van de populaire televisieserie South Park breiden hun podium verder uit. Na de televisie en het filmdoek, zoekt het controversiële duo nu de theaters op met een musical.

Delen op facebook

De cynische en vaak spottende kijk op de wereld van Parker en Stone is al lang niet meer beperkt tot het televisiescherm. Eerder maakten ze South Park: Bigger, Longer and Uncut en Team America: World Police. Beide films hadden een musical-achtige opzet, die aansloeg bij het publiek.

Zoals men inmiddels gewend is van de geestelijke vaders van South Park, nemen ze geen enkel blad voor de mond. In de musical bespotten ze de mormoonse kerk, een christelijke groepering. Ze zullen ondersteund worden door Jeff marx, bekend van de Broadway musical 'Avenue Q'.

Parker en Stone zoeken met hun grappen de grenzen van het mogelijke op. South Park-stemacteur Isaac Hayes verliet dit jaar het team, nadat het duo grappen had gemaakt over de Scientology-kerk. De soulzanger werd daarna zelf het mikpunt van spot. Het Amerikaanse televisiekanaal Comedy Central weerde een uitzending met grappen over de Islam, die opgenomen was naar aanleiding van de rellen rond de Deense cartoons.


Links:
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.