compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 03 17-1 t/m 23-1
WEB | mobiel
Mary Queen of Scots
MENU
Home > Filmnieuws > Man gearresteerd voor moord op NL filmmaker

Man gearresteerd voor moord op NL filmmaker

16-7-2018 De rechter heeft vanmiddag ingestemd met voorlopige hechtenis zonder borgtocht voor de gedaagde voor moord en diefstal op de de Nederlandse filmmaker Wouter van Luijn. De man was afgelopen vrijdag al aangehouden.

Beeld uit video arrestatie van de verdachte moord op Wouter van Luijn (c) 2018 Diario de Mallorca

Beeld uit video arrestatie van de verdachte moord op Wouter van Luijn (c) 2018 Diario de Mallorca

De verdachte, Adrián H.F., werd in de vroege uren van de ochtend meegenomen naar het Via Alemania-gebouw in een busje van de Nationale Politie. De jongen was alleen gekleed in korte broeken en droeg verschillende tatoeages. Hij bedekte zijn gezicht met een hemd.

De verdachte is dezelfde persoon die het stervende slachtoffer in een huurauto naar het ziekenhuis in Son Espases heeft gebracht, waar de filmmaker uiteindelijk overleed. Het doodsoorzaak is officieel nog niet vastgesteld, er wordt ook rekening gehouden met complicaties door eerder op die avond gebruikte verdovende middelen.

De verdachte kwam in beeld wegens tegenstrijdigheden in zijn verklaring aan de politie.

Wouter van Luijn was op vakantie met zijn vader in een hotel in Palmanova. Op vrijdag besloot hij naar de wijk Son Banya te gaan om verdovende middelen te kopen. Daar zou hij naar verluidt zijn aangevallen. De Nationale Politie denkt dat het motief voor het misdrijf diefstal is, omdat de Nederlander geld in zijn portefeuille had.


Links:
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.