compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 12 21-3 t/m 27-3
WEB | mobiel
Us - Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Mark Wahlberg wordt Six Billion Dollar Man

Mark Wahlberg wordt Six Billion Dollar Man

5-3-2018 Warner Bros. maakt bekend dat de The Six Billion Dollar Man met Mark Wahlberg in de hoofdrol op 31 maart 2019 in de VS in première zal gaan. De Weinstein Company heeft de rechten van de film - die is gebaseerd op een televisieserie uit de jaren '70 - verkocht aan Warner Bros.

Mark Wahlberg in Daddy's Home © 2015 Universal Pictures International

Mark Wahlberg in Daddy's Home © 2015 Universal Pictures International

The Six Billion Dollar Man is gebaseerd op de science-fiction-televisieserie 'The Six Million Dollar Man', die weer voortkomt uit het boek 'Cyborg'van Martin Caidin. De serie gaat over de astronaut Steve Austin (Lee Majors), die na een ongeluk bionische implantaten krijgt die hem bovenmenselijke kracht geven. Austins zet zijn nieuwe krachten vervolgens in als geheim agent. De serie werd gedurende vijf seizoenen voor de Amerikaanse tv-zender ABC gemaakt en uitgezonden tussen 1973 en 1978. De serie had ook een spin-off 'The Bionic Woman'.

In november 2016 presenteerden Mark Wahlberg en Bob Weinstein het project aan kopers op de Amerikaanse filmmarkt. Wahlberg had eerder beweerd dat hij niet geïnteresseerd was in superheldenprojecten: 'Het maakt me niet uit wat het is, hoeveel ik word betaald, ik verlaat mijn aanhangwagen niet in een cape.'

Warner Bros. kocht eind vorig jaar de rechten van de Weinstein Company, die de film had ontwikkeld met Damian Szifron, de regisseur van Wild Tales.

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.