compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 50 13-12 t/m 19-12
WEB | mobiel
Aquaman - Film van de week
MENU
Home > Filmnieuws > Marokkaanse film opent filmfestival

Marokkaanse film opent filmfestival

2-9-2003 AMSTERDAM - De zevende editie van het tweejaarlijkse festival van de Afrikaanse film wordt dinsdagavond in het Amsterdamse Paradiso geopend met 'Et Après', volgens de organisatoren hèt kassucces van het afgelopen jaar in Marokko.

Delen op facebook

Het is een familiedrama tegen de achtergrond van de illegale oversteek naar Europa. Regisseur Mohamed Ismaïl zal dinsdagavond aanwezig zijn. Notorious Film organiseert tot en met 14 september 'Africa in the Picture' in Amsterdam en een aantal andere steden in Nederland. Het festival biedt een doorsnede van recente films uit Afrika en Afrikanen elders die in Nederland zelden of nooit te zien zijn.

Er zijn verschillende thema's: Maghreb in the Picture - Noord-Afrikaanse films van de nieuwe generatie filmmakers uit Marokko, Algerije en Tunesië; Copyright South Africa - toont de sterke opleving van de Zuid-Afrikaanse filmindustrie; Gay Africa - nog steeds taboe voor veel Afrikanen; Video Ghana - drie wereldpremières van een in Ghana zeer populair dramagenre; Madame Africa - een vrouwenavond.

Verder: Alien Nated - met aandacht voor de dubbele vervreemding die migranten, vluchtelingen en hun kinderen ervaren in eigen land en in het land van herkomst; Urban Vibes - een ontdekkingstocht langs de stedelijke jongeren- en muziekculturen in de VS, Engeland en ten slotte Zuid-Afrika Aids Alert - met de visie van filmmakers op de ziekte die Afrika in het bijzonder treft.

Het filmfestival is verspreid over Amsterdam, Den Haag, Rotterdam, Utrecht en Eindhoven.


Links:
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.