compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 12 21-3 t/m 27-3
WEB | mobiel
Us - Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Mary J Blige kruipt in huid Nina Simone

Mary J Blige kruipt in huid Nina Simone

MTV maakt biopic over de jazz-zangeres

6-12-2005 LOS ANGELES - MTV films gaat een film maken over het leven van de in 2003 overleden jazz-legende Nina Simone. Mary J. Blige zal de hoofdrol van de film gaan spelen.

Delen op facebook

Nina Simone was bekend als de hogepriesteres van de soul. In 1960 verwierf zij grote bekendheid met typerende jazzbalads en protestnummers als 'Mississipi Goddam' en 'To be you, gifted, and black'. In 1974 vertrok de zangers uit de Verenigde Staten en kwam terecht in Parijs, waar ze stierf in 2003.

De film, die Simone's weg naar de roem en haar relatie met de in Parijs wonende Clifton Henderson zal belichten, wordt het eerste grote filmoptreden van Mary J. Blige. Eerder schreeft de RnB-diva de soundtracks van Bridget Jones: The Edge of Reason en Waiting to Exhale. in december brengt Blige haar nieuwe album 'The Breakthrough' uit. Het volgt het album 'Love and Life' uit 2003 op, waarvan meer dan een miljoen exemplaren verkocht werden in de VS.

Cynthia Mort, die eerder schreef voor de televisieseries 'Will & Grace' en 'Roseanne', zal het script van de film schrijven. Wie de regie van de film op zich zal nemen en wanneer de opnames van start zullen gaan is nog niet bekend. Paramount Pictures heeft al wel de distributierechten van de film in handen.


Links:
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.