compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 12 21-3 t/m 27-3
WEB | mobiel
Us - Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Mediabedrijf Abu Dhabi investeert miljard in films

Mediabedrijf Abu Dhabi investeert miljard in films

Bedrijf wil Hollywood naar Arabië halen

3-9-2008 Met een mega-investering van een miljard dollar wil The Abu Dhabi Media Company in één klap mee gaan tellen op internationaal niveau op het gebied van films. Het mediabedrijf wil films produceren die wereldwijd aanslaan, dat meldt Screen Daily.

Delen op facebook

Directeur Edward Borgerding heeft vooralsnog het voornemen om acht films per jaar te ontwikkelen, financieren en produceren. De films zullen zowel op de regionale als internationale markt gericht zijn. Hiermee wordt het bedrijf een van de grootste filmstudio's ter wereld.

Borgerding was voorheen de tweede man van Walt Disney International in Hong Kong. Zijn aanstelling eerder dit jaar gaf al aan dat Abu Dhabi Media Company grote plannen had. De emiraten Abu Dhabi en Dubai zijn al langer bezig met hun positie in de Internationale Filmwereld. Beide oliestaten hebben hun eigen filmfestival.

De productie van films moet van de grond af aan opgebouwd worden. Er is welgeteld één film (Al-Hilm) gemaakt in de Verenigde Arabische Emiraten. Aan geld en ambitie is echter geen gebrek. Vorige week nog werd de voetbalclub Manchester City opgekocht door een investeerder uit Abu Dhabi. Voetballer Robinho werd toen voor een recordbedrag aangekocht.


Links:
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.