compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 13 26-3 t/m 1-4
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Mei: de must-sees van deze filmmaand
Maandoverzicht

Mei: de must-sees van deze filmmaand

Iedere maand zet BiosAgenda de must sees van de maand op een rij? Welke films zijn de moeite waard in mei? Bekijk in het in dit handige traileroverzicht!

Delen op facebook
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

In Child 44 gaan we naar het Stalin-tijdperk in de Sovjet-Unie. Een lid van de militaire politie onderzoekt een reeks kindermoorden die nooit zijn opgelost. De staat werkt echter niet mee omdat zulke misdaden officieel niet bestaan in de Sovjet-Unie. Hij wordt verbannen maar heeft niet op om samen met zijn vrouw de zaak op te lossen.

Dan Far from the Madding Crowd: in het Victoriaanse Engeland heeft de eigenzinnige Bathsheba Everdene (Carey Mulligan) de keuze uit drie totaal verschillende mannen: de rijke oudere vrijgezel William Boldwood (Michael Sheen), de roekeloze sergeant Frank Troy (Tom Sturridge) en de schapenherder Gabriel Oak (Matthias Schoenaerts). Alle drie de mannen zijn gefascineerd door Bathsheba en vastbesloten haar liefde voor zich te winnen.

Iets heel anders is Mad Max: Fury Road: Road Warrior Max Rockatansky (Tom Hardy) heeft niets meer te verliezen nadat bandieten zijn vrouw en kind vermoordden. Hij zwerft door de stoffige woestijn in het post-apocalyptische Australië, achtervolgd door zijn turbulente verleden. Daar ontmoet hij de bizarre Imperator Furiosa (Charlize Theron), die samen met een groep jonge vrouwen de gevaarlijke woestenij probeert over te steken. De mysterieuze dames worden echter achterna gezeten door bendes van de gevaarlijke tiran Immortan Joe. De heftige achtervolging kan maar op één manier eindigen: een meedogenloze 'Road War'.

Erg leuk is Pitch Perfect 2: In deze tweede film vol acapella-geweld worden de Bella's geschorst na een zeer gevoelig incident met de Amerikaanse president. Er is maar één manier om de schorsing op te heffen: de wereldwijde, en zeer competitieve, acapellawedstrijd winnen. Maar geen enkel Amerikaans team heeft deze competitie ooit gewonnen.

We gaan naar Ventoux: vier vrienden besluiten met de racefiets Mont Ventoux te beklimmen, net zoals ze dat dertig jaar eerder deden. Als ze de mooie Laura, gespeeld door Maruschka Detmers, tegenkomen komen ze in aanraking met de herinneringen en trauma's uit het verleden.

Een horrorfilm uit Iran? Die hebben we! "A Girl Walks Home At Night": de Iraanse spookstad Bad City is vergeven van dood en eenzaamheid. De inwoners worden daarnaast ook nog eens, zonder dat ze het weten, gevolgd door een vampier.

Mike van Diem heeft eindelijk een nieuwe film! In De Surprise: de excentrieke multimiljonair Jacob (Jeroen van Koningsbrugge) ziet het leven niet meer zitten. Hij besluit zich te laten vermoorden. Als hij zijn doodskist aan het uitzoeken is, ontmoet hij Anne (Georgina Verbaan). Zij blijkt precies dezelfde plannen te hebben. Als cupido om de hoek komt kijken, wordt het extra ingewikkeld.

Huurmoordenaar Schneider (Tom Dewispelaere) is in Schneider vs. Bax helemaal klaar voor de verjaardag van zijn vrouw Lucy. Dan krijgt hij een telefoontje van een persistente opdrachtgever. Het betreft een makkelijke klus die in een uurtje of twee te klaren is. Met tegenzin vertrekt Schneider, nog niet wetende dat de schijnbaar simpele spoedopdracht wel eens complexer kan blijken.

We sluiten af met Woman in Gold: Maria Altmann, gespeeld door Helen Mirren, heeft de Holocaust overleefd. Ze strijdt tegen de Oostenrijkse overheid om een schilderij van Gustav Klimt in bezit te krijgen wat door de nazi's van haar familie is afgepakt.

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.