compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 50 13-12 t/m 19-12
WEB | mobiel
Aquaman - Film van de week
MENU
Home > Filmnieuws > Mel Gibson klaar voor Apocalypto

Mel Gibson klaar voor Apocalypto

Spektakelfilm komt zomer 2006 uit

1-11-2005 LOS ANGELES - Na het succes van The Passion of the Christ waagt Mel Gibson zich aan een historisch, wat minder controversieel verhaal: de neergang van de Maya's.

Delen op facebook

De film zal in zijn geheel opgenomen worden in de Maya-taal Yucatec en gebruikt een cast bestaande uit lokale acteurs om een verhaal te vertellen dat ongeveer 600 jaar geleden plaatsvond. De film gaat over de periode dat het Maya-rijk in verval raakte, net voordat de Spanjaarden hun 'conquista' begonnen. Gibson heeft aangegeven dat de cast voornamelijk uit acteurs met een inheemse achtergrond zal bestaan. Acteurs komen uit Mexico-Stad, het Yucatan schiereiland en uit de Verenigde Staten. De hoofdrol zal gespeeld worden door een vrouw uit het Mexicaanse Veracruz, waar Hernan Cortez zijn 'conquista' begon.

De film moet een van de kaskrakers voor Disney worden in de zomer van 2006. Over de distributierechten wordt nog onderhandeld, maar het is waarschijnlijk dat Disney deze zal krijgen. De film wordt in vijf maanden opgenomen. Twee ervan zullen gebruikt worden voor opnames in de jungle en gedurende drie maanden worden opnames gemaakt in een nagebouwde ruïne.

Gibson wil een verhaal creëen van mythische proporties. Het zal een actie-avontuur worden met voornamelijk veel actie en weinig dialoog.


Links:
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.