compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 50 13-12 t/m 19-12
WEB | mobiel
Aquaman - Film van de week
MENU
Home > Filmnieuws > Mel Gibson maakt miniserie Flory van Beek

Mel Gibson maakt miniserie Flory van Beek

Verfilming leven Nederlandse Holocaustoverlevende

8-12-2005 LOS ANGELES - De keuze van Mel Gibson om een miniserie over het leven van de Joodse Flory van Beek te maken heeft tot enige verbazing geleid.

Delen op facebook

Door critici werd beweerd dat Gibson's The Passion of the Christ antisemitische elementen zou bevatten. In Hollywood wordt hardop afgevraagd of Gibson geschikt is om een miniserie over verwikkelingen in de Tweede Wereldoorlog te maken. Gesproken wordt ook over Gibson's vader die ontkent heeft dat de Holocause ooit heeft plaatsgevonden.

Het is nog niet zeker of het project daadwerkelijk doorgezet wordt. De Amerikaanse omroep ABC heeft interesse getoond in het project, maar heeft officieel nog niet het groene licht gegeven.

Flory van Beek overleefde vlak voor het begin van de Tweede Wereldoorlog met haar Duits-Joodse verloofde een scheepsramp en dook onder in Amersfoort. Na drie jaar honger, spanningen en angst overleefde ze de oorlog. In 1998 bracht ze haar autobiografie uit in de Verenigde Staten, waar ze na de oorlog naartoe emigreerde.

Mel Gibson is momenteel nog bezig met de opnames van Apocalypto over de ondergang van het Maya-rijk. Medio 2006 gaat deze film naar alle waarschijnlijkheid in première.


Links:
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.