compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 12 21-3 t/m 27-3
WEB | mobiel
Us - Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Meryl Streep ontvangt prijs voor levenswerk

Meryl Streep ontvangt prijs voor levenswerk

18-10-2003 LOS ANGELES - De Amerikaanse actrice Meryl Streep krijgt de filmprijs van het gerenommeerde American Film Institute (AFI) voor haar oeuvre. Dit heeft het AFI vrijdagavond (plaatselijke tijd) bekendgemaakt.

Delen op facebook

De 54-jarige Streep, tweevoudig Oscarwinnares, krijgt de prijs in juni volgend jaar uitgereikt tijdens een gala-show in Hollywood. Streep, die sinds 1978 dertien maal is genomineerd voor een Oscar, kreeg die trofee voor haar (bij)rol in de film Kramer vs. Kramer (1979) en voor de titelrol in de film Sophie's Choice (1982).

AFI-voorzitter Howard Stringer prees Streep als een van de grootste kunstenaars in de geschiedenis van de Amerikaanse film. ''Haar talent, haar veelzijdigheid en haar vastberadenheid als actrice leiden tot prestaties die soms aan het hemelse grenzen.''

Tot Streeps grote successen behoren behalve Kramer vs. Kramer en Sophie's Choice, Out of Africa en The Bridges of Madison County, Postcards from the Edge, Heartburn, Silkwood, The River Wild, Death Becomes Her, She-Devil, The French Lieutenant's Woman en The Deer Hunter. Onlangs was ze in de Nederlasndse bioscopen nog te zien in de film The Hours.

De prijs van het AFI wordt sinds 1973 ieder jaar uitgereikt aan iemand die door zijn of haar talent de filmkunst bevorderen. Tot de eerdere onderscheidenen behoren Orson Welles, Gregory Peck, Elizabeth Taylor en Robert de Niro, die de prijs vorig jaar kreeg.


Links:
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.