compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 50 13-12 t/m 19-12
WEB | mobiel
Aquaman - Film van de week
MENU
Home > Filmnieuws > MGM komt met 'T4' en 'The Hobbit'

MGM komt met 'T4' en 'The Hobbit'

Filmstudio wil zich terug in de markt plaatsen

12-9-2006 Na een aantal jaren van wisselend succes, wil MGM studios zich weer prominente plaats toe-eigenen in de markt met grote producties, waaronder "Terminator 4" en "The Hobbit".

Delen op facebook

Harry Sloan, voorman van MGM neemt geen halve maatregelen. De komende jaren zal de filmstudio een half dozijn films uitbrengen, die qua budget niet onder de $150 miljoen zullen komen. Enkele films zullen wellicht boven de $200 miljoen aan budget meekrijgen.

MGM wil dit geld onder meer steken in een vierde deel van The Terminator. Het derde deel van de actiethriller kwam in 2003 uit en bediende zich ook van een ruim budget ($200M). Opzienbarender is het voornemen van MGM om de prequel van de Lord of the Rings-trilogie te produceren: "The Hobbit". Deze film zou mogelijk in twee delen worden opgenomen. De Sloan hoopt regisseur Peter Jackson hiervoor aan te trekken.

Onder de wat meer concrete projecten vallen het vervolg op The Thomas Crown Affair met Pierce Brosnan, de 22ste James Bond-film en Rocky Balboa. Deze laatste film wordt in februari uitgebracht in de Verenigde Staten.


Links:
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.