compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 12 21-3 t/m 27-3
WEB | mobiel
Us - Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > MGM mogelijk verkocht aan Sony

MGM mogelijk verkocht aan Sony

22-4-2004 NEW YORK - De film- en televisiestudio's van MGM, Metro-Goldwyn-Mayer, in Hollywood kunnen in handen komen van het Japanse Sony. Dat hebben Amerikaanse media, waaronder The Wall Street Journal en het tv-station CNBC, donderdag gemeld.

Delen op facebook

Volgens ingewijden wil Kirk Kerkorian zijn belang in de studio's voor 5 miljard dollar verkopen aan het elektronicaconcern. Hij bezit circa driekwart van de aandelen. De 86-jarige miljardair heeft enkele jaren geleden MGM al in de etalage gezet. Toen liepen gesprekken met overnamekandidaten op niets uit.

Destijds deden geruchten de ronde dat Kerkorian moet verkopen vanwege een alimentatieclaim van zijn ex-vrouw Lisa, die ruim 360.000 euro per maand aan alimentatie voor hun driejarige dochter Kira eiste. Lisa had bij de rechter een lijst ingediend met posten als: 'speelgoed 1.000 dollar per maand, reisgeld 144.000 dollar per maand'. Kerkorian ontkende de geruchten echter.

De kansen zijn volgens de krant ditmaal veel groter omdat Sony wordt gesteund door particuliere investeringsmaatschappijen. Die zijn vooral geïnteresseerd in de mogelijkheden speelfilms te verkopen op dvd. Sony noemde de berichten speculatief.

Kerkorian heeft behalve aandelen in MGM ook nog aanzienlijke belangen in de Amerikaans-Duitse autogigant DaimlerChrysler en in resorts in gokstad Las Vegas.


Links:
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.