compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 50 13-12 t/m 19-12
WEB | mobiel
Aquaman - Film van de week
MENU
Home > Filmnieuws > Michael Moore neemt ook Blair op de korrel

Michael Moore neemt ook Blair op de korrel

12-6-2004 LOS ANGELES - De Amerikaanse regisseur Michael Moore wil een documentaire maken over de rol van de Britse premier Tony Blair in de oorlog in Irak. Moore werd onder meer bekend met zijn controversiële film 'Fahrenheit 9/11', die zeer kritisch is over president Bush.

Delen op facebook

Dat heeft Moore, die onlangs een Gouden Palm won in Cannes met Fahrenheit 9/11, vrijdag gezegd in een interview met het persbureau Reuters. Blair stond altijd pal achter het Irak-beleid van Bush en diens besluit om troepen naar Irak te sturen wegens de vermeende aanwezigheid van massavernietigingswapens die tot op heden nooit gevonden zijn.

''Persoonlijk houd ik Blair meer verantwoordelijk voor deze oorlog in Irak dan George W. Bush. De reden daarvoor is dat Blair beter weet. Blair is geen idioot'', aldus Moore. De regisseur voegde eraan toe dat hij het tijdens het maken van de documentaire moeilijk vond te bepalen op wie van de twee hij zich moest richten. Moore besloot daarom een aparte film over Blair te maken.

In Fahrenheit 9/11, die 25 juni in de Verenigde Staten in de bioscopen gaat draaien, stelt Moore dat Bush de VS door onjuiste informatie in een oorlog heeft bracht die niet nodig was.

Ook belicht de documentaire de relatie tussen de familie Bush en enkele machtige Saudische families, onder wie de familie van de terrorist Osama bin Laden. De familie Bush zou al tientallen jaren zakelijke banden hebben gehad met de familie Bin Laden. Moore laat ook zien dat familieleden van Osama bin Laden direct na de aanslagen van 11 september 2001 uit de VS werden begeleid.


Links:
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.