compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 21 21-5 t/m 27-5
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > MIJN REMBRANDT bekroond met Kristallen Film

MIJN REMBRANDT bekroond met Kristallen Film

Meer dan 10.000 bezoekers hebben de documentaire MIJN REMBRANDT in de bioscoop gezien. De film heeft daarmee de Kristallen Film-status behaald. Vanwege de sluiting van bioscopen en filmtheaters, wordt de documentaire per vandaag aangeboden op Picl.

MIJN REMBRANDT bekroond met Kristallen Film

MIJN REMBRANDT bekroond met Kristallen Film

We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

De Kristallen Film is een initiatief van het Nederlands Film Festival en het Nederlands Filmfonds. MIJN REMBRANDT is de vierde film die in 2020 de Kristallen Film Award ontvangt.

In haar nieuwe documentaire duikt Oeke Hoogendijk in de wereld van de oude meesters. In een filmische mozaïek van aangrijpende verhalen leidt de grenzeloze passie voor Rembrandts schilderijen tot dramatische ontwikkelingen en verrassende plotwendingen. Terwijl we deelgenoot worden van de intieme band tussen verschillende liefhebbers en ‘hun’ Rembrandt, brengt de Franse baron Éric de Rothschild twee Rembrandts op de markt. Dit is het begin van een verbeten politieke strijd tussen het Rijksmuseum en het Louvre.

Ook volgt de film de aristocratische kunsthandelaar Jan Six als hij niet één, maar twee ‘nieuwe’ schilderijen van Rembrandt op het spoor lijkt te zijn. Deze zenuwslopende ontdekkingsreis lijkt zijn grootste jongensdroom waar te maken, maar Hoogendijks camera is er ook bij als zijn wereld ineen dreigt te storten wanneer hij ervan wordt beschuldigd een afspraak met een andere kunsthandelaar te hebben verbroken.


Links:
  1. Picl
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.