compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 18 6-5 t/m 12-5
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > MIJN VADER IS EEN VLIEGTUIG opent NFF 2021

MIJN VADER IS EEN VLIEGTUIG opent NFF 2021

Nieuwe film Antoinette Beumer

De 41e editie van het Nederlands Film Festival wordt geopende door de nieuwste film van Antoinette Beumer MIJN VADER IS EEN VLIEGTUIG, over de aangrijpende zoektocht van een vrouw (Elise Schaap) naar haar verleden en haar vader die in een psychiatrische instelling verblijft.

Delen op facebook
Deel poster MIJN VADER IS EEN VLIEGTUIG

Deel poster MIJN VADER IS EEN VLIEGTUIG

We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Eva lijkt alles te hebben: een gezin, een succesvol bedrijf en het huis van haar dromen. Als haar moeder plotseling overlijdt, ontdekt ze dat haar leven bestaat uit leugens en geheimen. Eva wordt steeds angstiger en begint de grip op de werkelijkheid te verliezen. Als ze besluit contact op te nemen met haar vader die al meer dan dertig jaar in een psychiatrische inrichting verblijft, blijkt dat het begin van een onthutsende ontdekkingstocht naar het verleden.

Mijn vader is een vliegtuig is geregisseerd door Antoinette Beumer (De Gelukkige Huisvrouw, Loft, Jackie, Soof) en gebaseerd op haar gelijknamige roman uit 2018. Maaik Krijgsman schreef het filmscenario.

Regisseur Antoinette Beumer: „We zijn trots, vereerd en dankbaar dat het Nederlands Film Festival ervoor heeft gekozen om MIJN VADER IS EEN VLIEGTUIG de openingsfilm van 2021 te laten zijn. Het is mijn meest persoonlijke film geworden. De noodzaak om dit verhaal te vertellen is er voor mij altijd geweest. Zeker in deze onzekere tijden is het een voorrecht om op deze bijzondere plek in première te mogen gaan.”

NFF-Algemeen Directeur Silvia van der Heiden: „Antoinette heeft aan haar veelzijdige carrière nog een indrukwekkende stap toegevoegd door niet alleen haar persoonlijke verhaal op indringende en ontroerende wijze als roman op te schrijven, maar dit ook te regisseren. Ik ben daarom bijzonder blij dat deze film het Nederlands Film Festival opent én overal in het land te zien is tijdens de publiekspremières.”

De film is geproduceerd door Topkapi Films in coproductie met VPRO en is tot stand gekomen met steun van het Nederlands Filmfonds, de Netherlands Film Production Incentive en het CoBO Fonds. September Film brengt de film op 30 september landelijk uit in de bioscoop.

Het Nederlands Film Festival start op 24 september en loopt tot en met 2 oktober 2021.

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.