compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 12 21-3 t/m 27-3
WEB | mobiel
Us - Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Miljoen bezoekers voor 'Lord of the Rings 3'

Miljoen bezoekers voor 'Lord of the Rings 3'

6-1-2004 AMSTERDAM - The Return of the King, de derde film in de trilogie van Lord of the Rings, heeft in Nederland een miljoen bezoekers getrokken. Dat heeft distributeur A-Film maandag bekendgemaakt.

Delen op facebook

Het kostte de film achttien draaidagen om dat aantal te bereiken, zes dagen minder dan de voorganger The Lord of the Rings: The Two Towers uit 2002. De eerste film, The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring uit 2001, deed er zelfs drie weken langer over om een miljoen bezoekers te trekken.

Meer dan een kwart van de bezoekers zag de film met Kerstmis. Daarmee zette de film een nieuw record: nog nooit eerder gingen zoveel mensen in een weekeinde naar dezelfde film. Eerder al brak The Lord of the Rings: The Return of the King het record van bestbezochte eerste draaidag.

De bijna vier uur durende film van regisseur Peter Jackson draait op dit moment in een recordaantal van 189 bioscopen. Veel bioscopen vertonen de rolprent van 's ochtends vroeg tot 's avonds laat in meerdere kopieën om aan de vraag van het publiek te kunnen voldoen.

De film is wereldwijd een groot succes: in drie weken tijd bracht de productie die 100 miljoen dollar kostte, het vijfvoudige op. Het sluitstuk van de grootste verfilming van de boekentrilogie van schrijver J.R.R. Tolkien is een van de grote kanshebbers bij de Oscar-uitreiking eind februari.

'In de ban van de ring' verhaalt over een ring die kwade machten herbergt en door een reisgenootschap van hobbits, elfen, dwergen en mensen moet worden vernietigd. Elijah Wood, Ian McKellen, Viggo Mortensen, Hugo Weaving en Cate Blanchett spelen de hoofdrollen.

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.