compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 12 21-3 t/m 27-3
WEB | mobiel
Us - Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Miljoenenclaim tegen Marlon Brando ingetrokken

Miljoenenclaim tegen Marlon Brando ingetrokken

17-4-2003 Een vrouw uit Los Angeles, die bij een rechtbank in de Amerikaanse stad 100 miljoen dollar (107 miljoen euro) eiste van acteur Marlon Brando, zal haar zaak intrekken. Haar advocaten en die van de 79-jarige acteur hebben dat donderdag gezegd.

Delen op facebook

De reden daarvan is niet duidelijk. Ook is onbekend of de twee de zaak hebben geschikt. De 44-jarige Maria Cristina Ruiz beweert dat ze drie dochters van de beroemde acteur heeft en dat ze veertien jaar een relatie met de filmster heeft gehad. De verhouding werd in december 2001 beëindigd.

Volgens de vrouw was tussen de twee afgesproken dat Brando's bezit met haar en haar dochters zou worden gedeeld als de relatie om wat voor reden dan ook zou worden verbroken. Behalve het bedrag eiste ze een maandelijkse toelage voor haar drie dochters.

Marlon Brando werd geboren op 3 april 1924 in Omaha, V.S. Hij studeerde in de jaren '40 'method acting' bij Constantin Stanislavsky in New York. Zijn eerste Broadway rol was 'I remember Mama'. De doorbraak volgde even later met 'A streetcar named Desire' onder regie van Elia Kazan.

In 1949 maakte Brando z'n televisiedebuut, gevolgd in 1950 door zijn filmdebuut, Fred Zinneman's "The Men". A Streetcar named Desire werd in 1951 verfilmd met dezelfde regisseur en hoofdrolspelers (Kazan en Leigh) als de toneelversie. De hierop volgende films "Viva Zapata", Julius Caesar, The Wild One en vooral On The Waterfront bevestigden zijn reputatie als topacteur. Zijn manier van acteren zou later onder anderen James Dean, Robert de Niro en Dustin Hofmann beïnvloeden. Brando's enige poging tot regie was "One Eyed Jacks" - een bizarre western, waarin hij tevens de hoofdrol vervulde.


Links:
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.