compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 12 21-3 t/m 27-3
WEB | mobiel
Us - Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Minerva start kleuterbioscoop

Minerva start kleuterbioscoop

Bioscoop springt in op groeiend aanbod kleuterfilms

19-7-2005 ALKMAAR - Net als de popmuziek richt de filmindustrie zich meer en meer op kleuters. Minerva de Harmonie in Alkmaar begint nu een heuse kleuterbioscoop.

Delen op facebook

Het filmaanbod voor kinderen van zes jaar of jonger groeit gestaag. Het Belgische Studio 100 heeft de kleuter helemaal ontdekt en produceert in hoog tempo popmuziek, kinderseries en films. K3 en het Magische Medaillon, "Kabouter Plop: De Kabouterschat" en het deze week uitkomende Piet Piraat en de betoverde kroon hebben de weg van kinderserie naar het witte doek gevonden en zijn specifiek geënt op de allerkleinsten. Ook de Nederlandse filmindustrie levert met films als Pluk van de Petteflet zijn bijdrage.
Het is voor Minerva-bioscoop de Harmonie in Alkmaar de reden te starten met een kleuterbioscoop. Het de bedoeling van het initiatief is om het bioscoopbezoek voor kleuters minder eng te maken. Tijdens voorstellingen wordt het licht gedimd en staat het geluid iets zachter dan tijdens normale filmvertoningen. Kinderen ontvangen na de film een Film Diploma als herinnering voor hun eerste bioscoopbezoek.
De eerste film die vertoond zal worden is Piet Piraat en de betoverde kroon. In de film gaan Piet Piraat en zijn bemanning op zoek naar de betoverde kroon. Ze worden daarbij dwarsgezeten door Kapitein Snorrebaard.
De eerste kleuterbioscoop vindt plaats op zondag 24 juli.


Links:
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.