compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 12 21-3 t/m 27-3
WEB | mobiel
Us - Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Minister Van Engelshoven opent InScience filmfestival

Minister Van Engelshoven opent InScience filmfestival

8-11-2018 InScience, International Science Film Festival Nijmegen is gisteravond geopend door minister Van Engelshoven van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Het vijfdaagse filmfestival duurt nog tot en met zondag 11 november en vindt plaats in en rondom filmhuis LUX, Nijmegen.

Minister Van Engelshoven tijdens de opening van InScience 2018 © 2018 Jimmy Israel

Minister Van Engelshoven tijdens de opening van InScience 2018 © 2018 Jimmy Israel

Tijdens de openingsavond sprak minister Van Engelshoven over de doelstelling van het wetenschapsbeleid, dat de verbinding tussen wetenschap en samenleving wil versterken.

Van Engelshoven: ‘’Het is belangrijk om meer draagvlak voor wetenschap bij het publiek te creëren. Ik vind dat van groot belang in deze tijd. Nepnieuws is aan de orde van de dag en feiten moeten het vaak opnemen tegen halve waarheden en hele leugens. Film helpt ons enorm om wetenschap te begrijpen’’. Actieve wetenschapscommunicatie is een speerpunt van het ministerie. Het kabinet wil het debat over de gevolgen van wetenschappelijke ontwikkelingen dan ook stimuleren. Als wetenschapsfilmfestival draagt InScience op een innovatieve manier bij aan de organisatie van dat debat.

Voor minister Van Engelshoven was het in zekere zin een thuiswedstrijd, daar zij in de jaren '80 in Nijmegen studeerde.

Tickets 
& programma
Op het festival zijn meer dan zestig wetenschapsfilms te zien, waaronder twee Europese premières en negentien Nederlandse premières. Internationaal toonaangevende wetenschappers geven acte de présence tijdens InScience.

Historicus en filosoof Philipp Blom (over kunstmatige intelligentie en klimaatverandering), Max Welling (UvA) over de kracht van zelflerende systemen in combinatie met dataverwerking en Pim Haselager (Donders Institute for Brain, Cognition and Behaviour) over robotica en ethische dilemma’s.


Links:
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.