compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 46 14-11 t/m 20-11
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Monopoly de film op komst?

Monopoly de film op komst?

Universal Pictures start samenwerking met Hasbro

20-2-2008 Na de succesvolle verfilming van Transformers en met de filmversie van G.I. Joe voor de boeg, gaan filmstudio Universal Pictures en spelletjesfabrikant Hasbro een verdere samenwerking aan, dat meldt Variety.

Delen op facebook

De rechten op Transformers en G.I. Joe waren beide in het bezig van Hasbro en zijn voor de filmversie overgedragen aan Paramount Pictures. Het heeft beide bedrijven geen windeieren gelegd, aangezien Transformers wereldwijd meer dan 700 miljoen dollar op heeft gebracht.

De samenwerking die Hasbro met Universal Pictures aangaat, zal zes jaar duren en moet in totaal vier films opleveren. Door de samenwerking krijgt Universal toegang tot spellen als Monopoly, Magic, The Gathering, Zeeslag en Cluedo.

Voornamelijk de bordspellen zullen niet direct geassocieerd worden met films. Toch is het juist Monopoly waar veel van verwacht wordt. Regisseur Ridley Scott is momenteel een film rond het bekende bordspel aan het ontwikkelen. Scott maakte eerder American Gangster voor Universal Studios en is nu bezig met "Nottingham" met Russell Crowe.

In 2009 zal G.I. Joe een van de grote blockbusters zijn die Paramount Pictures uitbrengt. Regisseur Stephen Sommers is deze maand begonnen met de productie van de film. Wanneer de eerste film gebaseerd op een Hasbro-spel van Universal Pictures uitkomt, is nog niet bekend.

Van Monopoly komt in de herfst van dit jaar een wereldeditie uit. Momenteel wordt middels een internetpoll nog bepaald welke steden op het bord zullen prijken. Istanbul, Montreal en Kaapstad staan bovenaan de lijst. Een van de kanshebbers op een 'wildcard' is het Nederlandse Volendam.


Links:
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.