compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 12 21-3 t/m 27-3
WEB | mobiel
Us - Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Morgan Freeman maakt oorlogsfilm

Morgan Freeman maakt oorlogsfilm

16-6-2004 NIJMEGEN - Acteur Morgan Freeman gaat voor filmmaatschappij DreamWorks een oorlogsfilm maken. De film zal gaan over de verrichtingen van een bijzonder, Amerikaans tankbataljon tijdens de Tweede Wereldoorlog. De productie komt in handen van Freemans eigen bedrijf Revelations Entertainment.

Delen op facebook

Morgan Freeman, die als acteur te zien was in films als Driving Miss Daisy, Unforgiven, Se7en en The Sum of All Fears, zal de rol van uitvoerend producent op zich nemen. Het script wordt geschreven door Gregory Allen Howard, die dat eerder deed voor Remember the Titans (2000) en Ali (2001). De titel van de film is op dit moment nog niet bekend.

Het Amerikaanse 761ste Tankbataljon was het eerste geheel zwarte, gepantserde legeronderdeel dat deelnam aan de gevechten tijdens de Tweede Wereldoorlog. De eenheid - ook bekend als de Black Panthers arriveerde in november 1944 in Frankrijk om de troepen van generaal George Patton te ondersteunen. Ze vochten de rest van de oorlog aan het front en speelden een grote rol bij het 'Ardennenoffensief' in datzelfde jaar. De gehele eenheid ontving voor hun dapperheid, weliswaar pas 33 jaar later, een presidentiële onderscheiding.


Links:
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.