compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 43 22-10 t/m 28-10
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Movies that Matter-films op Cinetree

Movies that Matter-films op Cinetree

Negen door Movies that Matter gecureerde films zijn een half jaar lang te zien — daarna wordt de selectie vernieuwd — op filmplatform Cinetree. De eerste titels zijn onder meer Stop Filming Us, Aus dem Nichts en Cold Case Hammarskjöld.

Delen op facebook
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Op het programma staan bijvoorbeeld de Dutch Movies that Matter Award-winnaar Stop Filming Us van Joris Postma, festivalopeningsfilm Aus dem Nichts van Fatih Akin en Cold Case Hammarskjöld van Mads Bruggë, die de Camera Justitia Award won.Artistiek directeur Movies that Matter Margje de Koning: „Juist nu weinig mensen de weg naar de bioscoop weten te vinden en festivals moeten improviseren om hun publiek te bereiken, zijn platforms als Cinetree van groot belang. ...
Het is onze missie om zoveel mogelijk mensen te bereiken met onze films, en een eigen collectie op Cinetree draagt daar aan bij. Ontroerende en spraakmakende films als Lola vers la mer, over de intrigerende relatie tussen een transgendervrouw en haar vader, en Stop Filming Us, die de westerse blik van filmmakers onderzoekt, zijn relevanter dan ooit. ”

Movies that Matter-films op Cinetree

Movies that Matter-films op CinetreeEen selectie van de films wordt persoonlijk geïntroduceerd door Movies that Matter-programmeur Maarten Stoltz.

Oprichter Cinetree Hanna Verboom: „Het is onze missie om films en documentaires met een goed verhaal onder een groot publiek beschikbaar te maken.
Movies that matter zet zich al jaren in om films over mensenrechten en andere maatschappelijke thema's op de kaart te zetten. Een samenwerking stond dan ook al lang op ons verlanglijstje.
Nu door corona filmfestivals noodgedwongen op zoek moeten naar andere manieren om hun publiek te bereiken, hebben we ons met Cinetree hard gemaakt om dit te faciliteren.”Cinetree is een Nederlandse video-on-demand (VOD) dienst die toegang biedt tot de beste films en documentaires van over de hele wereld. Elke week maken de curators van Cinetree een selectie uit het enorme aanbod aan films. Deze filmliefhebbers zijn als makers, acteurs of experts actief in de filmwereld.

Movies that Matter biedt naast een jaarlijks festival in Den Haag, het hele jaar door spraakmakende films aan in een On Tour programma langs 17 filmtheaters door het land. Ook thuis kijk je de films van Movies that Matter, via Cinetree, De Correspondent, De Groene, Cinemember en Picl.

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.