compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 17 25-4 t/m 1-5
WEB | mobiel
Avengers: Endgame - Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Mulisch' De Procedure verfilmd

Mulisch' De Procedure verfilmd

15-12-2003 AMSTERDAM - De roman De Procedure van Harry Mulisch wordt verfilmd. Het wordt een Franstalige film, aldus Mulisch' uitgeverij De Bezige Bij maandag.

Delen op facebook

De auteur schreef het boek in 1998. Van hem werden eerder De Aanslag en The Discovery Of Heaven met veel succes verfilmd. De Aanslag verwierf zelfs een Oscar.

Ook Twee vrouwen en Hoogste Tijd werden een film. De Franse productiemaatschappij Nord-Ouest heeft de rechten verworven voor de verfilming van De Procedure, de roman die inmiddels in elf talen is vertaald. In ons land werd het boek bekroond met de Libris Literatuurprijs.

De verfilming door Michel Spinoza zal zeker twee jaar gaan duren. Mulisch gaat zich niet met de verfilming bemoeien. Hij houdt zich niet eens bezig met de keuze van degene die het scenario gaat schrijven. ''Ik wil er geen verantwoordelijkheid voor nemen. Ik heb die regisseur ontmoet bij de Boekensalon in Parijs, een paar maanden geleden. Hij wilde het graag doen, hij is echt gemotiveerd. Leuk hoor, Frankrijk, en dan nog een regisseur die Spinoza heet ook.''

De schrijver wacht rustig af. ''Het blijft natuurlijk een sprong in het duister. De procedure is een boek met veel verschillende verhalen door elkaar, ik ben benieuwd hoe hij dat gaat doen. Ik zal vragen of hij me een kaartje stuurt voor de première.'' Mulisch heeft geen voorkeur voor acteurs en actrices. ''Ik ben niet meer op de hoogte van de Franse cinema. Wanneer zie je hier nou nog een Franse film? Vroeger ja, met Jean Gabin enzo....''.


Links:
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.