compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 03 17-1 t/m 23-1
WEB | mobiel
Mary Queen of Scots
MENU
Home > Filmnieuws > Narnia krijgt vervolg met dezelfde cast

Narnia krijgt vervolg met dezelfde cast

'Prince Caspian' kerst 2007 in de bioscoop

2-2-2006 LOS ANGELES - Dat Narnia een onontgonnen goudmijn was, wist Disney van tevoren. Na de successen van Harry Potter en The Lord of the Rings lagen de zeven boeken van C.S. Lewis te wachten om verflimd te worden.

Delen op facebook

Het wereldwijde commerciële succes van The Chronicles of Narnia: The Lion, the Witch and the Wardrobe bewijst dat de epische fantasiefilm inderdaad is aangeslagen bij het grote publiek. De voorbereidingen voor het tweede deel The Chronicles of Narnia: Prince Caspian zijn inmiddels begonnen.

Andrew Adamson (Shrek) zal de regie van de film weer op zich nemen. Samen met Christopher Markus en Steve McFeeley begint hij nu aan het script voor de film. Het verhaal voor de tweede film speelt zich duizend jaar na het eerste deel van Narnia af. In het land is een burgeroorlog uitgebroken en de hulp van de kinderen wordt ingeroepen door prins Caspian. Samen proberen ze diens oom, koning Miraz, van de troon te stoten.

Het verhaal werd in 1951 gepubliceerd en is het tweede boek van de zeven boeken tellende Narnia-reeks van C.S. Lewis. Disney kan rekenen op een succesvolle toekomst met de serie. Het eerste deel bracht wereldwijd 637,8 miljoen dollar binnen, waarmee het Disney's meest succesvolle bioscooprelease werd, boven Armageddon en Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl. De film ontving drie Oscarnominaties afgelopen dinsdag.

Adamson werkt ook aan een derde film over Shrek. Of hij deze gaat regisseren is nog niet duidelijk. hij is momenteel betrokken als uitvoerend producent. De opnames voor The Chronicles of Narnia: Prince Caspian beginnen later dit jaar. Disney zal erop aansturen dat de film Kerst 2007 uitgebracht wordt. Wellicht dat het derde deel (The Voyage of the Dawn Treader) sneller volgt.


Links:
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.