compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 11 14-3 t/m 20-3
WEB | mobiel
Arctic - Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Narnia-trilogie in de planning

Narnia-trilogie in de planning

Release-datum tweede Narnia-film naar achter geschoven

25-4-2006 LOS ANGELES - Vorige week kwam in Nederland de DVD van het eerste deel van de Narnia-serie uit. Filmstudio Walden Media kondigt nu een trilogie als vervolg aan.

Delen op facebook

The Chronicles of Narnia: The Lion, the Witch and the Wardrobe was een van de weinige lichtpuntjes in de bioscoop het afgelopen jaar. Met een wereldwijde opbrengst van ruim $700 miljoen euro was de film een kassucces en een vervolg was al in de planning.

De boekenserie over het magische land Narnia, geschreven door C.S. Lewis, beslaat zeven boeken. Voldoende stof voor een ruime hoeveelheid vervolgfilms. Duidelijk was al dat The Chronicles of Narnia: Prince Caspian de volgende film zal zijn. Producent Mark Johnson gaf deze week aan in Entertainment Weekly dat het verhaal moeilijker om is te zetten naar een filmscript. Ook de visuele effecten die men wil toepassen eisen extra tijd. De release-datum van 'Narnia 2' zal daarom waarschijnlijk naar eind 2008 verplaatst worden.

The Chronicles of Narnia: Prince Caspian zal het begin vormen van een trilogie samen met de verfilmingen van de boeken 'Voyage of the Dawn Treader' en 'The Silver Chair'. Hiermee heeft de filmstudio de lijn voor de toekomst voor wat betreft Narnia-films duidelijk uitgezet. Na de trilogie resten nog drie boeken om verfilmd te worden. 'The Magician's Nephew' is de meest logische keuze na de trilogie, maar hierover heeft de studie geen uitspraken gedaan.

Regisseur Andrew Adamson kan het uitstel van de film waarschijnlijk goed gebruiken. Hij is momenteel bezig met de opnames van Shrek the Third, het derde deel in de Shrek-serie. Daarnaast regisseert hij ook de animatiefilm Tortoise and Hippo. Beide films staan voor 2007 gepland.


Links:
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.