Deze website maakt gebruik van cookies
AKKOORD  Lees meer
compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 12 22-3 t/m 28-3
WEB | mobiel
Film van de week - Tomb Raider
MENU
Home > Filmnieuws > Nederhorror op Nederlands filmfestival

Nederhorror op Nederlands filmfestival

Programma wordt geopend door 'Butler Lurch'

29-6-2006 UTRECHT - Tijdens het Nederlands filmfestival zal een speciaal onderdeel gewijd worden aan Nederhorror. Het programma wordt geopend met de film Sl8n8, de nieuwe horrorfilm van Edwin Visser en Frank van Geloven.

Het filmprogramma 'Nederhorror en andere vreemde verschijnselen' wordt gewijd aan de nieuwste reeks Nederlandse horrorproducties. De vertoning van Sl8n8 betekent de wereldpremière voor de horrorfilm. In de film gaat de paranormaal begaafde studente Kristel Lodema, gespeeld door Victoria Koblenko, met een groep vrienden naar een oude steenkolenmijn om het manuscript op te halen van haar vader die zojuist is overleden. Wanneer de groep vast komt te zitten door een weigerende lift, roepen ze uit verveling en onder invloed van XTC de geest van een oude 'vuurman' op. Wat als een grap begint mondt uit in een nachtmerrie.

Een tweede nederhorrorpremière is er voor Horizonica van Ramon Etman. De film is het grootste volledig door vrijwilligers gedragen filmproject in de Nederlandse geschiedenis.

Speciale gast tijdens het programma is Carel Struycken, beter bekend als de butler Lurch uit The Addams Family. Hij zal de filmvertoningen inleiden en neemt deel aan een forum met jonge filmmakers die verantwoordelijk zijn voor de huidige golf aan nederhorrorproducties.

De 26ste editie van het Nederlands filmfestival zal op 27 september geopend worden met de film Ober, de nieuwe film van tweevoudig Gouden Kalfwinnaar Alex van Warmerdam. Het festival eindigt 6 oktober met de uitreiking van de nieuwe Gouden Kalveren.


Links:
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.