compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 12 21-3 t/m 27-3
WEB | mobiel
Us - Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Nederland enthousiast over 'Shouf Shouf Habibi!'

Nederland enthousiast over 'Shouf Shouf Habibi!'

31-1-2004 AMSTERDAM - De tragikomedie 'Shouf Shouf Habibi!' heeft de eerste draaidag verhoudingsgewijs een recordaantal bezoekers getrokken. De film vertelt over de pogingen van een jonge Marokkaan om in Nederland een succesvolle carrière op te bouwen.

Delen op facebook

Geen Nederlandse productie trok op de premièreavond per bioscoopzaal zoveel bezoekers. Al 8.500 mensen zagen de film. Dat heeft distributeur Independent Films vrijdag bekendgemaakt. Costa! en Volle Maan trokken weliswaar meer bezoekers, maar draaiden ook in drie keer zoveel zalen. Shouf Shouf Habibi! is in relatief weinig bioscopen te zien. Veel van de dertig zalen waren echter volledig uitverkocht. Volgende week zal de film in veel meer bioscopen te zien zijn.

Shouf Shouf Habibi! deed het de eerste avond vooral goed onder Marokkaanse jongeren in de Randstad. ''De Marokkaanse gemeenschap wacht al heel lang op een film die de cultuurverschillen op een luchtige manier op de hak neemt'', denkt de zegsvrouw. De film is volgende week ook te zien op het filmfestival in Berlijn.

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.