compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 50 13-12 t/m 19-12
WEB | mobiel
Aquaman - Film van de week
MENU
Home > Filmnieuws > Nederlander koopt meer films op dvd

Nederlander koopt meer films op dvd

13-8-2004 HILVERSUM - Nederlanders kopen steeds vaker films op dvd. In de eerste helft van dit jaar gingen 9,5 miljoen film-dvd's over de toonbank. Dat is 60 procent meer dan in dezelfde periode van 2003. In de videofilmmarkt heeft de dvd nu een omzetaandeel van 93 procent.

Delen op facebook

Dat bleek donderdag uit cijfers van de NVPI, de branchevereniging voor de entertainmentindustrie. De omzet in film-dvd's steeg met 15 procent naar €135,6 miljoen in het eerste halfjaar. De opbrengsten bleven wat achter bij de groei in stuks door de daling van de gemiddelde verkoopprijs. Die zakte in de winkel van €19,90 naar €14,26.

De NVPI verwacht dat de dvd-markt voor films de komende maanden verder toeneemt. Volgens de organisatie spelen filmtitels als Shrek 2, Van Helsing, The Day After Tomorrow, Troy, Harry Potter en de Gevangene van Azkaban, Spider-Man 2 en Brother Bear daarbij een belangrijke rol.

In de filmmarkt is de vhs-band al enige tijd op zijn retour, maar deze drager kreeg opnieuw een opdoffer in de eerste zes maanden. Het aantal verkochte filmvideobanden daalde met bijna 60 procent tot 1,3 miljoen. De omzet halveerde ruimschoots naar circa €9,9 miljoen.

Hoewel de dvd een grotere aanhang heeft, bleken sommige filmtitels ook populair op video. Zo werden Finding Nemo en The Lord of the Rings: The Return of the King ook op vhs-band goed verkocht.


Links:
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.