compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 33 15-8 t/m 21-8
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Nederlands Film Festival opent met 'Simon'

Nederlands Film Festival opent met 'Simon'

22-9-2004 UTRECHT - Het 24e Nederlands Film Festival (NFF) is woensdag geopend met de vertoning van de tragikomedie 'Simon' van regisseur Eddy Terstall. De film, die vertelt over de vriendschap tussen een Amsterdamse drugsdealer en een homoseksuele tandarts, werd in negen zalen tegelijk vertoond.

Delen op facebook

Festivaldirecteur Doreen Boonekamp vestigde in haar openingsspeech de aandacht op de centrale plek die film in de samenleving heeft gekregen. Zij benadrukte het belang van goed filmonderwijs in een door beeldcultuur geregeerde samenleving. ''Kinderen moeten tegenwoordig niet alleen leren lezen en schrijven, maar ook de visuele taal leren spreken en begrijpen.''

Verder vroeg zij de Tweede Kamer zich hard te maken voor de Nederlandse film. In 2005 vervalt de cv-constructie die het voor particulieren financieel aantrekkelijk maakt te investeren in Nederlandse films. Boonekamp sprak de hoop uit dat het parlement zijn belofte nakomt om de Nederlandse film te blijven steunen en snel met een structureel alternatief te komen.

Burgemeester A. Brouwer-Korf van Utrecht overhandigde de Filmprijs van de Stad Utrecht uit aan Arend Steenbergen. De regisseur en scenarioschrijver kreeg de aanmoedigingsprijs voor zijn productie One Night Stand - Twee Dromen, een absurdistiche film over twee mensen die elkaar ontmoeten in hun dromen.

Het filmfestival duurt tot en met vrijdag 1 oktober. Op het evenement gaan meer dan honderd Nederlandse films in première en vinden talloze andere activiteiten plaats. Zo wordt er een internationale conferentie over de toekomst van de Europese film gehouden en is er zaterdag een All Stars-voetbaltoernooi waaraan aan alle acteurs uit de film van die naam meedoen.

Simon is vanaf 30 september in de Nederlandse bioscopen te zien.


Links:
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.