compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 50 13-12 t/m 19-12
WEB | mobiel
Aquaman - Film van de week
MENU
Home > Filmnieuws > Nederlands filmeducatieproject krijgt prijs

Nederlands filmeducatieproject krijgt prijs

25-6-2004 UTRECHT - Het Nederlandse educatieve filmproject Dicht/vorm is vrijdag in Berlijn bekroond met de Comenius Medaille. Dat heeft het Utrechtse productiehuis Il Luster, de initiator van het Dicht/vorm-project, bekendgemaakt.

Delen op facebook

De Comenius Medaille is een internationale bekroning voor het beste Europese educatieve project van dit jaar. Het Nederlandse project werd gekozen uit driehonderd Europese inzendingen. Hieronder bevonden zich vier Nederlandse kandidaten.

Dicht/vorm probeert animatiefilms en poëzie dichter bij scholieren te brengen. Bekende Nederlandse animatiefilmers vertaalden vorig jaar in filmpjes van een minuut gedichten van jonge Nederlandse dichters naar het witte doek.

Meer dan vierhonderd Nederlandse scholen hebben de vijftien filmpjes en het bijbehorende lespakket het afgelopen jaar in hun programma voor kunstzinnige vorming opgenomen. Het project vindt het komende jaar navolging in acht Europese landen, waaronder België, Engeland, Duitsland, Italië en Spanje.

Het Dicht/vorm-project krijgt het komend schooljaar ook in Nederland een vervolg: in tien filmpjes worden de grote Nederlandse klassiekers van dichters als Hendrik Marsman en Willem Elsschot vertaald naar tekenfilmbeelden.


Links:
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.